Lakrispinner, nam nam 😋

Arkivbilde fra desember 2020

Hei og god morgen!

NÄ nÊrmer det seg baking til jul pÄ denne damen, og en av de kakene jeg kommer til Ä lage er Lakrispinner. Jeg elsker lakris over alt pÄ denne jord, og disse kakene har blitt en stor favoritt. 

I fÞlge original oppskriften heter de Lakriskaker og skal lages som smÄ runde kaker, men jeg syntes de ble for harde sÄ jeg har valgt Ä lage dem pÄ samme mÄten som brun pinner/colakaker. Hvis du har lyst til Ä teste ut disse gode pinnene, sÄ fÞlger oppskriften under her.

Ingredienser til Lakrispinnene:

200 g meierismÞr/margarin, 200 g sukker, 1 ss agavesirup eller vanlig sirup, 2 ts Natron, 2 ts vaniljesukker, 300 g siktet speltmel, men det gÄr ogsÄ bra med vanlig hvetemel, 4 ts lakrispulver. 100 g melkesjokolade til pynt pÄ pinnene.

FremgangsmÄte:

Sett stekeovnen pÄ 175C. Bruk kjÞkkenmaskin og pisk sammen meierismÞr/margarin og sukker mykt. NÄr det har blitt til en myk smÞrkrem, tilsettes sirupen og piskes godt inn. Ha deretter i alle de tÞrre ingrediensene og bland godt sammen. KjÞr deigen i ca 15 minutter etterpÄ.

Deigen kan virke litt smuldrete. Hell den ut pÄ bordet og kna den sammen med hendene, og fordel den i 4 like store deler. Trill hver av delene til en pÞlse og legg dem pÄ et bakepapir pÄ en stekebrett. Trykk pÞlsene flate med fingrene. Stek de deretter i ovnene i ca 15 minutter midt i ovnen.

NÄr Lakrispinnene er stekt, skjÊrer du dem over i ca 2,5 cm lange strimler mens de fortsatt er lunkne. Flyttes over pÄ rist nÄr de er stivnet.

Del melkesjokoladen opp i biter og smelt dem over et vannbad. Ha den smeltede sjokoladen i en sprÞytepose eller bruk en skje, og lag tynne jevne striper over pinnene. Du kan ogsÄ drysse lakrispulver pÄ toppen.

Velger du Ä ha pÄ smeltet sjokolade, bÞr pinnene stÄ kjÞlig ellers blir de veldig klissete.

Jeg droppet sjokolade men strĂždde lakrispulver pĂ„ toppen. God fornĂžyelse 😋

13 kommentarer

    1. SĂ„ fint Ă„ fĂ„ en repetisjon pĂ„ oppskriften, sĂ„ slapp jeg Ă„ lete meg fram til den. 👍 Jeg lagde disse ifjor, og de kan absolutt anbefales! đŸ„°đŸ˜‹ Jeg lager krumkaker idag, men blir nok disse imorgen. Ha en fortsatt fin torsdag! đŸ€—

      1. Ja det stemmer, jeg husker jo at du bakte dem og at de falt i smak 😊 Jeg fĂ„r se hva jeg rekker i helgen, sĂ„ kanskje jeg baker dem da. Ha en fortsatt fin torsdag du ogsĂ„, klem đŸ€—

      1. For den som er veldig glad i lakris er disse kakene perfekte, og jeg fĂ„r se om jeg baker de alene eller sammen med Bestisen. Vi har bestemt at vi skal slĂ„ oss sammen om 14 dager for Ă„ bake đŸ„°

    2. Men stemmer det virkelig at deigen skal gÄ i 15 minutt? Jeg lager ofte Brune pinner, og den blander jeg bare enkelt sammen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    UnngÄ personangrep og sjikane og prÞv Ä holde en hyggelig tone selv om du skulle vÊre uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver pÄ nett.

Siste innlegg