Gi-bort-boller

På formiddagen i dag satte jeg i gang med å sette en bolledeig, og denne gangen brukte jeg den jeg pleier å bruke. Det var ikke noe i veien med den jeg så meg nødt til å bruke sist, fordi jeg ikke hadde alt jeg skulle bruke til min vanlige deig, men jeg syntes den ble for tett… Sikkert min egen skyld, for den gikk kanskje litt lenge i kjøkkenmaskinen.

I går kveld da jeg var hos Bestisen kom jeg på at jeg igjen hadde glemt å kjøpe Kesam, men heldigvis for meg så var Kiwi oppe såpass lenge at jeg fikk tak i det, og da ble det baking som planlagt allikevel.

Hver eneste gang jeg baker, og skal smelte smør og melk som jeg skal røre ut gjæren i… Ja, da blir den alltid for varm, så jeg må vente i evigheter til den bli lunken nok til å tømme over gjæren. Jeg vet jo dette, men allikevel gjør jeg…. Nå kunne jeg sikkert ha satt kjelen i kaldt vann for å gjøre ventetiden kortere, men jeg gjorde andre ting i mellomtiden….

Etter noen timer ble dette det ferdige produktet, og jeg var med gang litt usikker på om de var ordentlig stekt da de var så lyse. Så jeg stekte dem litt lenger enn de egentlig skulle, men de ble ikke noe brunere… Penslet de med egg og melk, og det kan nok tenkes at jeg hadde litt for mye melk i…. 

Jeg tok akkurat en smaksprøve av en av de blekeste bollene, og det var ikke noe i veien med steketiden på den. Bare for å ha sagt det, så var den knakende god ;o)) Oppskriften har jeg lagt ut i et tidligere innlegg HER.

Til torsdagen skal noen av disse bollene ut på en ca 45 minutter 🛫 flytur… 😉

#bake #gjærbakst #boller #mat #hveteboller #blogg

30 kommentarer

Siste innlegg