På formiddagen i dag satte jeg i gang med å sette en bolledeig, og denne gangen brukte jeg den jeg pleier å bruke. Det var ikke noe i veien med den jeg så meg nødt til å bruke sist, fordi jeg ikke hadde alt jeg skulle bruke til min vanlige deig, men jeg syntes den ble for tett… Sikkert min egen skyld, for den gikk kanskje litt lenge i kjøkkenmaskinen.
I går kveld da jeg var hos Bestisen kom jeg på at jeg igjen hadde glemt å kjøpe Kesam, men heldigvis for meg så var Kiwi oppe såpass lenge at jeg fikk tak i det, og da ble det baking som planlagt allikevel.
Hver eneste gang jeg baker, og skal smelte smør og melk som jeg skal røre ut gjæren i… Ja, da blir den alltid for varm, så jeg må vente i evigheter til den bli lunken nok til å tømme over gjæren. Jeg vet jo dette, men allikevel gjør jeg…. Nå kunne jeg sikkert ha satt kjelen i kaldt vann for å gjøre ventetiden kortere, men jeg gjorde andre ting i mellomtiden….
Etter noen timer ble dette det ferdige produktet, og jeg var med gang litt usikker på om de var ordentlig stekt da de var så lyse. Så jeg stekte dem litt lenger enn de egentlig skulle, men de ble ikke noe brunere… Penslet de med egg og melk, og det kan nok tenkes at jeg hadde litt for mye melk i….
Jeg tok akkurat en smaksprøve av en av de blekeste bollene, og det var ikke noe i veien med steketiden på den. Bare for å ha sagt det, så var den knakende god ;o)) Oppskriften har jeg lagt ut i et tidligere innlegg HER.
Til torsdagen skal noen av disse bollene ut på en ca 45 minutter flytur…
#bake #gjærbakst #boller #mat #hveteboller #blogg
Åhh, de så gode ut!
Namm..det så veldig godt ut..jeg var flink i dag jeg også..lagde eplekake…namm..det ogås…hihih
åh de så virkelig gode ut
ha en fin søndagskveld 
Åå, fantastisk deilig da
Ferske boller kan man forspise seg på…..NAM!
Men du skal vel hive de i frysen siden de skal ut å fly….:)
Disse så kjempe gode ut!
Så tror ikke det er noe i veien med disse nei ;D Ha en bollefin søndag 
deilig med flygande boller da
Awwww bollene ser bare nydelig og perfekt ut! jeg gleder meg fortsatt til den dagen jeg skal få sette tennene mine i disse bollene hahaha
Gi-bort-boller? Du skriver ikke hvem du skal gi de til. Men jeg regner med at hun/han bor et stykke fra deg, etter som du skal ut å fly. Jeg tror vedkommende blir glad, fordi de ser utrolig gode ut i alle fall! Undertegnede her har aldri bakt boller med kesam, takk for oppskrifta!
Elevele: Om jeg skal si det selv, ble de veldig gode. Akkurat denne oppskriften gir veldig saftige og gode boller ;o))
dvergpinschere i mitt hjerte: Denne oppskriften er så fin, og gir gode å veldig saftige boller hver gang ;o)) Eplekake, mmmm nå fikk jeg vann i munnen. Tror jammen jeg skal bruke de gamle eplene i kjøleskapet å lage en i morgen ;o))
hverdagslivetivollen: Jeg må være helt ærlig… De var himmelsk gode ;o)) Ha en fin søndagskveld du også!
frodith: Supergode ble de, om jeg skal si det selv ;o))
maiken: Hihi, jeg har tatt meg et par smaksprøver, men begrenset meg. Ja de ligger allerede i fryseren inntil torsdagen, hvor de skal forflytte seg sydvest i landet ;o))
Søtmonsen ): Dette er opprinnelig en svensk lussekatt oppskrift, hvor jeg bare har droppet safranen. Den gir alltid saftige gode boller hver gang ;o)) Ha en fin søndag du også.
fruensvilje: Jeg håper Tone og familien kommer til å like dem, for det er hun som skal ha dem. (fruvinningland.blogg.no)
Ser gode ut..litt slit med riktig temperatur på veska ja.. Moro at de skal på flytur da..hehe..
Tone V. Vinningland: Du har noe glede deg til ;o)) De kommer med fly på torsdag, som går fra Oslo 16:30. Vet ikke om du har mulighet til å møte opp på flyplassen, hvis ikke må dere møtes senere. De bor i Aksdal.
toveview: Bollene skal til Haugesund, til Tone som har bloggen fruvinningland.blogg.no. Ville ikke si noe på bloggen innen hun hadde lest innlegget selv ;o)) Denne oppskriften fant jeg på en svensk nettside, og er egentlig en lussekatt oppskrift hvor jeg kun har droppet safran.
annebe: Ja jeg går i samme fellen hver gang med den varme vesken, hihi!! Ja bollene skal til Tone Vinningland i Haugesund i slutten av denne uken ;o))
Nam, det så godt ut. Fristende
Ønsker deg en fin uke 
Lailan: De ble utrolig gode, om jeg skal si det selv ;o)) Ha en fortsatt fin søndag og uke du også ;o))
Åhhhhhh du må plinge meg! eller bare gi meg nr til vedkommende!!! haha
Tone V. Vinningland: Jeg sender deg mobil nr. til Terje på en privatmelding. Skal bare si fra til han først, sånn at han er klar over at du tar kontakt med han ;o))
Må prøve de en gang jeg føler for å bake
Elevele: Hvis du gjør det, må du gjerne fortelle hva du syntes ;o))
Det skal jeg så absolutt gjøre
Oi, det sto liksom ikke hvor mange boller denne deigen gav, og jeg tok bare halv deig og lagde til 12 passe store boller og lot de etterheve- holy macaroni, de blei dritsvære :O ha ha.. Ja ja, vi får se hvordan det går å steke de, og om de blir noe gode
Deigen var i alle fall veldig luftig å fin, så jeg gleder meg til å sette tennene i en
Kommer nok eget innlegg i løpet av kvelden 
Elevele: Ja dette blir spennende ;o)) Fikk ikke lest noen innlegg i går, så jeg skal gjøre det nå straks ;o))
Jeg skal ikke fortelle hvor mange jeg har spist allerede….. NAM!