Hjemmelagede vegetarburger/pølser

Heisann!

Jeg fikk en forespørsel etter oppskriften på vegetarburgerne jeg pleier å lage meg, og her kommer de. Hadde lagt ut oppskriften i 2015, som jeg har redigert noe poster på nytt under her. Jeg er verken vegetarianer eller veganer, så jeg bruker egg for å binde sammen burgerne.

Dette trenger du: 1 ss solsikkeolje , 1 hakket løk, 50 g finhakket sopp (sort etter eget valg), 1 rød paprika, 400 g Cannelinibønner (1 boks), 100 g ferske brødsmuler, 100 g revet cheddar ost, 1 ts tørkede urter (mix), salt og pepper, 1-2 eggeplummer (avhenger av str), 2 ss hvetemel eller potetmel.

1. Varm oljen i en panne. Ha i løken, paprikaen og soppen, som stekes over lav varme. Rør jevnlig i blandingen, som stekes i ca 5 minutter eller til den er blitt myk.

2. Mos bønnene med potetmoser. Ha i løk, paprika og soppblandingen sammen med urter, salt og pepper, brødsmuler, osten og eggene. Kjør blandingen i food prosessor og spe med mel/potetmel. Når blandingen har blitt “seig” settes den til side til den har blitt kald og tyknet litt.

3. Blandingen kan formes til pølser eller burgere. De stekes til de har fått en gylden overflate.

Mine observasjoner:
Man kan bruke hvilken type bønner man ønsker, noe jeg har gjort. Det kan påvirke konsistensen på burgerne noe. Enkelte bønner er seigere, og holder blandingen bedre sammen enn andre. En annen ting å merke seg, er at man ikke skal være redd for å krydre. Det står at man bare skal bruke 1 ts med tørkede urter, men personlig så syntes jeg at det er litt lite.

Dersom du bruker en food prosessor til å hakke løk og paprika, så pass på at du ikke kjører den for hard. Du ender da opp en en puré.

Jeg pleier å spise burgerne til kokte poteter, og for litt ekstra smak lager jeg en peppersaus som har jeg ved siden av.

Velger du å lage pølser, så syntes jeg de smaker veldig godt i pølsebrød…. Ketchup og sennep er ikke akkurat noe jeg syntes var godt på pølsene, men jeg har ikke funnet noen god erstatning. Hvis du prøver ut oppskriften og kommer på noe som passer, så gi meg gjerne en tilbakemelding 😊

 

Velbekomme

6 kommentarer
    1. Jeg kjøpte meg veganer-boller på butikken i går. Det var helt greit 😀 Jeg er ikke veggis på noen måte, men har smakt boller (en) på et selskap, så tenkte jeg prøvde med en hel middag. Litt spesielt når man ikke er vant, men absolutt spiselig 🙂

      1. Jeg har også kjøpt veganer/vegatar burger/boller et par ganger, med litt blandet følelser. Derfor begynte jeg å lage dem selv, for de kan jeg smaksette hvor mye jeg vil selv 😉

    2. Det der er sikkert godt. Fikk pannekaker hos min mor i dag. Vært en lang dag så det er bra at det er kveld. Ha en fin kveld.

    3. Tusen takk for oppskrift! 🥰 De så veldig gode ut, – skal testes! Det eneste jeg har lagd av slikt er kornkarbonader. De består bl.a. av rårevne og kokte poteter, egg, løk og 4-korn + noe krydder. Godt med litt variasjon og kjøttfritt. 👍

      1. Bare hyggelig 🥰 Disse burgerne har veldig mye smak, og jeg kan varmt anbefale deg å prøve deg på dem. Hørtes jo spennende ut de kornkarbonadene dine også. Jeg prøver nå og kutte litt ned på kjøtt, og heller spise kylling og fisk og mat som ikke er tilsatt kjøtt. Ha en fortsatt fin fredda 🤗

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg