Anne’s gode skoleboller

Etter at jeg skrev om de gode skolebollen jeg fikk i går, ble jeg spurt om jeg kunne legge ut oppskriften. Den hadde jeg ikke, så jeg var nødt til å spørre bakemesteren, Anne, og jeg kunne få den og legge den ut. Det fikk jeg vettu ;o))



Dette trenger du:
500 gr mel, 150 gr smør, 1 dl sukker, 3 dl melk, 50 gr gjær + kardemumme (har ikke noe mål, men ikke bruk for mye,1 ts kanskje) Du trenger også vaniljekrem, og her kan du enten lage selv eller kjøpe ferdig i butikken (det siste går like greit)

Slik gjør du:
Smuldre smør og sukker i melet, varm melken til 37 grader og bland gjæren ut i melken. Bland deretter inn de tørre ingrediensene. Det kan hende du må bruke mer mel, hvis deigen blir for klissete. 

Hev deigen under plast i ca 1 time.

Ha deigen ut på bordet og kna og arbeid med den litt, og rull ut en lang pølse. Del så opp i emner som veier 90 gr hver.

Etter emnene er trillet ut til runde fine boller, lager du en grop på toppen med fingeren. I gropen fyller du vaniljekremen, og setter bollene til heving en stund til.

Det står ingenting om å pensle i oppskriften, men ta et egg og pisk sammen med 1 spiseskje med melk som du bruker til å pensle dem før de stekes.

Bollene stekes midt i ovnen på 250 C i ca 10 minutter.

De blir ca 10 boller fra denne oppskriften, men vil du ha litt ekstra til fryseren så er det bare å doble all ingrediensene.

#bake #skolebolle #bolle #oppskrift #blogg

4 kommentarer

    1. Toini: Jeg har aldri prøvd meg på skoleboller selv, men etter å ha kost meg med dem i går fikk jeg litt lyst til å prøve neste gang jeg baker. Hvis du prøver deg, for du skrive litt om det på bloggen ;o))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg