Kaputt…

Da var det slutt gitt, den gamle dekoderen fra 2009 har gjort sitt. Den har stått på soverommet mitt, og jeg pleier noen ganger å ligge i senga for å se på tv. Derfor har jeg beholdt den når nye har blitt byttet ut i stua gjennom årene. Nå gikk det altså ikke lenger….

I går kveld var feberen steget noen ekstra grader, og jeg følte meg slapp og sløv. Derfor slo jeg av alt lys i resten av heimen å la meg opp i senga for å se litt på tv før jeg sovnet. Det gikk veldig dårlig, for på dekoderen sto det at jeg ikke abonnerte på noen kanaler. Da var det å gå igjennom sjekklista: 

1. Dra ut kontakten, vente litt, så i med kontakten igjen: Fortsatt ikke noe signal

2. Slå av bryteren, vente litt, så slå på bryteren igjen: Fortsatt ikke noe signal

3. Resette dekoderen, vente litt: Fortsatt ikke noe signal

4. Ta ut programkortet, og sette det inn igjen: Ny melding om at kortet satt i feil!!!!!!!

5. Ta t programkortet, og sette det inn igjen: Samme melding om at kortet var satt i feil!!!!!!

Etter det ga jeg rett og slett opp, for jeg var sliten med hodepine og en rennende nese. Jeg slo av alt sammen, og krabbet under dyna å sovnet omtrent med en gang.


Jeg var vel kanskje litt naiv da jeg slo på tv’n og dekoderen til morran og håpet på at alt mirakuløst hadde ordnet seg i løpet av natten. Det hadde jo selvfølgelig ikke det, noe det sjelden gjør.

Telefonsamtalen til Canal Digital nå for litt siden, var egentlig ikke for at jeg trodde at de kunne gjøre noe, for det kunne de jo ikke. Nei, jeg viste nesten hva de skulle si, og det gjorde de, dekoderen hadde gjort jobben sin og måtte pensjoneres. Jeg vil fortsatt ha muligheten til å kunne se på tv fra senga, så jeg bestilte en ny dekoder med en gang. Den ser identisk ut som den gamle, men har ikke mulighet til å ta opp. Akkurat det gjør ingenting, for jeg trenger ikke to som kan ta opp.

Den gamle dekoderen har hele tiden duret ganske høyt når den er påslått, og jeg håper virkelig at den nye jeg får ikke er like ille.

#dekoder #kaputt #canaldigital #sjekkliste #programkort #feilmelding

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg