Ettersom jeg sĂ„ sjelden baker sĂ„ syntes jeg nesten at jeg mĂ„tte fortelle om detâŠ.Â
Jeg satt pÄ jobben tidligere pÄ dagen i gÄr Ä fikk sÄ vanvittig lyst pÄ en eplekake, og bestemte meg for Ä kjÞpe inn det jeg trengte til det pÄ veg hjem. De fÄ gangene jeg baker eplekake sÄ bruker jeg sukkerbrÞdoppskrift, da den ikke blir sÄ tung og mektig.
Jeg bakte kaken i gĂ„r kveld, og smakte fĂžrst pĂ„ den nĂ„ pĂ„ formiddagenâŠ. Den var ikke helt vellykket, for eplene hadde sunket til bunnen Ă„ kaken ble litt tĂžrrere enn jeg kunne ha Ăžnsket meg den. Bortsett fra det smakte den veldig godt.Â
De fÄ gangene jeg baker kaker pleier jeg Ä bruke springform, men i gÄr investerte jeg i en rund silikonform som jeg bakte kaken i. Om hva man baker kaken i pÄvirker resultatet vet jeg ikke, det fÄr noen mer drevne enn meg svare pÄ!!
SĂ„nn ble kaken til:
(kakeform 24 cm)
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulverÂ
passe mengde med sukker og kanel til Ă„ dekke eplene.Â
Skrell to store epler og del opp i passe tykke bÄter. Ha sukker og kanel i en plastpose sammen med eplene, og rist rundt til eplene er godt dekket av blandingen.
Pisk egg og sukker sammen til en tykk eggedosis. Sikt inn melet og bakepulveret og vendt forsiktig inn. Hell rĂžren over i kakeformen, og stek kaken pĂ„ rist midt i ovenen pĂ„ 175 grader i 30 â 40 minutter. AvkjĂžl kaken helt i formen fĂžr du tar den ut.
#epler #sukkerbrĂžd #silikonform #springform #eplekake #bake
Den sĂ„ i allefall veldig god ut…aldri tenkt pĂ„ Ă„ bruke sukkerbrĂžd pĂ„ den mĂ„ten đ
Siden den sto over natta, kan den ha blitt litt tĂžrr pĂ„ grunn av det…tror jeg ville fryst den og heller tatt opp en bit dagen etter…men siden den smakt godt er det jo ikke sĂ„ nĂžye…ha en fin kveld đ
annebe: Du kan vĂŠre inne pĂ„ noe angĂ„ende at det den har stĂ„tt natten over… Har brukt min mors oppskrift fĂžr, og da har den blitt veldig saftig og fin. NĂ„ ja, ikke sĂ„ nĂžye egentlig… Blir stort sett bare megselv som skal spise den :o))