Burgere laget med bønner i stedet for kjøtt

Heisann og god kveld!

Det var i dag jeg hadde bestemt meg for å steke burgerne med bønner i stedet for kjøtt. Jeg fikk ikke somlet meg til å begynne før litt ut på formiddagen. I utgangspunktet tar det ikke så lang tid å lage “deigen”, hvis man har det verktøyet man skal ha. Jeg hadde bare en skarp kniv og måtte kutte for hånd, og det tok tid… Hvis du vil ha oppskriften og hvordan du lager dem så scroll nedover 😉

Her er jeg godt i gang med å steke
Det ferdige produktet

Når jeg har laget disse burgerne tidligere har jeg vært litt snål med å krydre. Denne gangen har jeg brukt litt av det jeg hadde av urte krydder i skapet, og det satte en ekstra piff på burgerne. Ordentlig gode ble de. Har du lyst til å prøve et kjøttfritt alternativ, så er disse perfekte.

Dette trenger du:

1 ss solsikkeolje, 1 liten løk, 50 g aromasopp, 1/5 rød paprika, 400 g cannelinibønner eller kidneybødder, 100 g ferske brødsmuler, 100 g revet cheddarost, 1 ts eller litt mer tørkede urtekrydder, salt og pepper etter behag, 2 egg og litt potetmel (kan droppes)

Sånn gjør du:

Mal opp brødet, finhakk løk, aromasopp og paprika. Varm solsikkeolje i en panne, og ha i løken, paprikaen og soppen, og stek blandingen over lav varme. Rør jevnlig og stek den i ca 5 minutter eller til blandingen er blitt myk.

Mos bønnene med en potetmoser i en bolle. Hell løk, paprika og soppblandingen i sammen med bønnene, brødsmulene, osten og eggene. Tilsett alt krydderet og kjør alt sammen i en kjøkkenmaskin. Er blandingen for tørr, tilsett litt solsikkeolje og er den for bløt spe på med potetsmel. Når blandingen har blitt seig, settes den til side til den er kald.

Blandingen kan formes både som pølser og som burgere. De stekes til de har fått en gylden farge på begge sider.

Jeg pleier å spise poteter og salat til burgerne, og så koker jeg opp en peppersaus for ekstra smak. Bare et lite tips altså 😉:

 

 

2 kommentarer
    1. Tusen takk for at du deler oppskrift! 🥰 Alltid kjekt med middagstips! Det hender jeg lager Kornkarbonader, og de inneholder bl.a. 4-korn, poteter og løk. Godt med vegetarmat iblant.

      1. Bare hyggelig 😊 Jeg begynte å lage disse burgerne da jeg ikke spiste kjøtt på et helt år. Har fortsatt å lage dem, for jeg syntes de er så gode 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg