Heisann!
Ute er det en grå dag, men det har ikke kommet noe regn enda. Kanskje vi blir spart for det i dag, og så kommer det i bøtter å spann i morgen. Da jeg sto opp ved 9 tiden var temperaturen på knappe +13C, men nå er den oppe på 17,3C.
Jeg har sovet veldig godt i natt, og følte meg helt utvilt og i god form. Energinivået var oppe i de øvre rekker så det var klart for baking av boller
Kjøkkenmaskinen gjør jo jobben når alle ingrediensene var i bollen, og jeg lot maskinen gå lenge sånn at deigen ble fin og glatt. Etterpå la jeg over en plasthette og satte bollen på benken til heving i godt å vel 1 time. Å resultatet ser du over her. Etter at bollene ble trillet ut, lot jeg de heve i overkant av 1 time til.
Dette er sluttresultatet Deilige luftige boller, som ikke er for søte og som jeg helt glemte å ha kardemomme i. Allikevel er de gode, og det kan jeg si for jeg har allerede smakt på dem.
Jeg bruker samme oppskriften som når jeg lager Lussekatter, som jeg fant på en svensk siden. Deler oppskriften med deg her, så slipper du å spørre om det i fall du fikk lyst å prøve den
Oppskrift på Annas Lussebullar (finnes også på köket.se)
50 gr gjær
5 dl melk
150 gr smør
250 gr kesella eller kesam
2 dl sukker
1 g safran (=1 poser) – droppes om man bare baker boller
1 ts salt
1 ts kardemomme
16 dl mel
rosiner til øyne på lussebollene
1 egg + ca 1 msk melk til pensling.
Smelt smør og ha i melken å varm opp til 37 grader/fingervarmt
Smuldre gjæren i bakebollen, og løs den opp i deler av smør og melkeblandingen.
Når gjæren er løst opp has resten av smør og melkeblandingen i.
Bland deretter inn kesella, safran, sukker og salt og rør om.
Tilsett det meste eller alt melet, avhenger av hvordan “våt” deigen blir. Den skal arbeides til den er smidig.
La deigen heve under plast i 60 minutter, og det samme etter at bollene er trillet ut.
Lussebollene stekes i 5 – 8 minutter på 225 grader på midterste hyller i ovnen.
Lykke til
Ønsker deg en fortsatt fin søndag
Den fikk jammen hevet seg den deigen
Så det ble nok gjort på riktig måte med alt
Deilig med mye energi da 
Ja denne gangen lot jeg deigen får hevet seg mer enn jeg pleier, og den krabbet nesten ut av bollen etter hvert
Bollene blir mer luftig om man gir deigen tid til å heve seg ordentlig. Ja i dag var det mye energi i min kropp og i deigen, hihi 
Skikkelig flotte og luftige boller!
Lurt å elte lenge og heve til de eser godt opp. Nå er vi på speiderleir på Hvaler, og her har vi vært ute på seiltur i vikingbåt. Ha en fortsatt fin søndag! 
Tusen takk, de ble akkurat det og veldig gode
I begynnelsen når jeg prøvde meg på boller så hevde jeg bollene kun etter at jeg hadde trillet de ut, og da syntes jeg alltid det smakte litt gjær av dem. Nå gjør det ikke det. Hørtes gøy ut å være med seiltur med Vikingbåt. Ha en fortsatt fin søndag 
Dette vart jo et fint og smakfullt resultat, virker det som, tross startvansker med vekta og alt for varm melk
Hehe, sluttresultat ble helt perfekt. At ting ikke går etter planen når jeg skal gjøre noe, er som det pleier å være å ingen overraskelse
Ha en fortsatt fin søndag, klem 
Den deigen fikk jammen hevet seg, og den fikk du til
Nam, nam
Ser jo supergodt ut jo!
Ønsker deg en superfin søndagskveld

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Jeg er en elendig kokk, men gjærbakst er en av de tingene jeg får til
De ble veldig gode, og jeg tok en til nå til kveldskaffen. Ha en fortsatt fin søndag, klems 
Mmm….ser nyyyydelig ut

De er himmelsk gode, og jeg har nettopp kost meg med en til sammen med kaffekoppen min