Bakedag i Casa Fres og Knurr

I dag hentet jeg fram husmorgenet mitt for noen timer, og satte i gang med Ä lage en bolledeig. NÄ er det jo en gang sÄnn at nÄr jeg skal gjÞre noe, sÄ gÄr det jo aldri helt etter planen. Heller ikke denne gangen. Jeg trodde at jeg hadde det jeg skulle bruke, men det hadde jeg ikke vettu


Enden pĂ„ visa var at jeg ikke kunne bruke den faste oppskriften min, og med godt mot googlet jeg i vei Ă„ fant en oppskrift jeg kunne benytte meg av. Allikevel holdt det “nesten” pĂ„ Ă„ gĂ„ galt igjen, for smĂžret jeg hadde i kjĂžleskapet hadde egentlig gĂ„tt ut pĂ„ dato i juli mĂ„ned. Det sĂ„ greit ut, sĂ„ jeg tok sjansen Ă„ det fungerte bra. SĂ„ plutselig oppdaget jeg at jeg omtrent ikke hadde sukker igjen, men det holdt akkurat pĂ„ siste kornet. Er det lov Ă„ vĂŠre sĂ„ heldig da?

NÄr jeg prÞver en ny oppskrift for fÞrste gang, er det ikke alltid at resultatet blir sÄ bra
 Denne gangen endte jeg opp med en deig som var veldig samarbeidsvillig. Den slapp bollen i kjÞkkenmaskinen, og var lett Ä jobbe med. Den hevet seg fint bÄde i bollen og etter at jeg hadde trillet ut bollene. Kan nok tenkes at jeg bruker denne oppskriften flere ganger :o))

Det ferdige produktet
 De er kanskje ikke helt strÞmlinjeformede alle sammen, men jeg er fornÞyd jeg. Trodde fÞrst at jeg hadde latt de stÄ for lenge i ovnen, slik at de kom til Ä bli tÞrre. Ikke i det hele tatt, de var akkurat slik som jeg Þnsket at de skulle vÊre. I oppskriften stÄr det at man ogsÄ skal ha i rosiner, men det droppet jeg.

Jeg fant oppskriften hos Matprat HER:

6 dl melk, 150 g smþr, 1 pk fersk gjér, 11⁄2 dl sukker, 2 ts malt kardemomme, 1 kg hvetemel, 4 dl rosiner og 1 stk sammenvispet egg til pensling.

SĂ„nn gjĂžr du:
Smelt smĂžr og ha i melk. RĂžr ut gjĂŠr i den lunkne blandingen.
Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjĂŠrblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
Hev deigen under plast pÄ et lunt sted til den er dobbelt sÄ stor (30-40 minutter).
Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
Sett bollene pÄ en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6?10 minutter. AvkjÞl bollene pÄ rist.

#bake #bakedag #husmorgenet #boller #hveteboller #glemme #mangle #oppskrift #mat #hĂžst #september #sĂžndag #blogg

14 kommentarer

Siste innlegg