I dag hentet jeg fram husmorgenet mitt for noen timer, og satte i gang med Ă„ lage en bolledeig. NĂ„ er det jo en gang sĂ„nn at nĂ„r jeg skal gjĂžre noe, sĂ„ gĂ„r det jo aldri helt etter planen. Heller ikke denne gangen. Jeg trodde at jeg hadde det jeg skulle bruke, men det hadde jeg ikke vettuâŠ
Enden pĂ„ visa var at jeg ikke kunne bruke den faste oppskriften min, og med godt mot googlet jeg i vei Ă„ fant en oppskrift jeg kunne benytte meg av. Allikevel holdt det ânestenâ pĂ„ Ă„ gĂ„ galt igjen, for smĂžret jeg hadde i kjĂžleskapet hadde egentlig gĂ„tt ut pĂ„ dato i juli mĂ„ned. Det sĂ„ greit ut, sĂ„ jeg tok sjansen Ă„ det fungerte bra. SĂ„ plutselig oppdaget jeg at jeg omtrent ikke hadde sukker igjen, men det holdt akkurat pĂ„ siste kornet. Er det lov Ă„ vĂŠre sĂ„ heldig da?
NÄr jeg prÞver en ny oppskrift for fÞrste gang, er det ikke alltid at resultatet blir sÄ bra⊠Denne gangen endte jeg opp med en deig som var veldig samarbeidsvillig. Den slapp bollen i kjÞkkenmaskinen, og var lett Ä jobbe med. Den hevet seg fint bÄde i bollen og etter at jeg hadde trillet ut bollene. Kan nok tenkes at jeg bruker denne oppskriften flere ganger :o))
Det ferdige produktet⊠De er kanskje ikke helt strÞmlinjeformede alle sammen, men jeg er fornÞyd jeg. Trodde fÞrst at jeg hadde latt de stÄ for lenge i ovnen, slik at de kom til Ä bli tÞrre. Ikke i det hele tatt, de var akkurat slik som jeg Þnsket at de skulle vÊre. I oppskriften stÄr det at man ogsÄ skal ha i rosiner, men det droppet jeg.
Jeg fant oppskriften hos Matprat HER:
6 dl melk, 150 g smĂžr, 1 pk fersk gjĂŠr, 11â2 dl sukker, 2 ts malt kardemomme, 1 kg hvetemel, 4 dl rosiner og 1 stk sammenvispet egg til pensling.
SĂ„nn gjĂžr du:
Smelt smĂžr og ha i melk. RĂžr ut gjĂŠr i den lunkne blandingen.
Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjĂŠrblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
Hev deigen under plast pÄ et lunt sted til den er dobbelt sÄ stor (30-40 minutter).
Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
Sett bollene pÄ en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6?10 minutter. AvkjÞl bollene pÄ rist.
#bake #bakedag #husmorgenet #boller #hveteboller #glemme #mangle #oppskrift #mat #hĂžst #september #sĂžndag #blogg
Det er sĂ„ gĂžy Ă„ bake! Elsker det selv. Ser jo veldig gode ut đ
Victoria Larsen: De ble mye bedre enn jeg hadde trodd de skulle bli ;o))
dette sĂ„ jo virkelig godt ut đ gjĂŠrbakst og meg er ikke sĂ„ gode venner đ
Nammmmmm du vet avtalen vĂ„r đ
Nammm..sÄ herlig! Ser sÄ godt ut!
SÄ flotte boller! Jeg bruker omtrent samme oppskrift, men har ogsÄ et egg i deigen. GjÊrbakst er sÄ fint Ä fryse med og ta opp nÄr det kommer noen innom. Jeg pleier ofte Ä lage kanelsnurrer av deigen, men det er godt med boller ogsÄ. :o)
SĂ„ gode de sĂ„ ut! đ SĂ„ flink du er! đ Boller er sĂ„ godt! đ
hverdagslivetivollen: Om jeg skal si det selv, sÄ ble de veldig gode ;o)) Jeg er ikke sÄ flink pÄ kjÞkkenet, men gjÊrbaksten er vel det jeg fixer greit.
Tone V. Vinningland: Jepp, har ikke glemt den nei ;o))
dvergpinschere i mitt hjerte: De var supergode ;o)) Greit Ă„ ha litt forskjellige oppskrifter Ă„ bruke av.
Hanne Beate: Tusen takk :o)) GjĂŠrbakst er alltid godt Ă„ ha i fryseren ja, for de fleste spiser jo det. Jeg prĂžvde sĂ„nn ferdig kanelsnurr blanding en gang, men det var noe ordentlig klin… Har du prĂžvd det noen gang?
elisebr: Tusen takk, sÄ hyggelig sagt :o)) Alltid greit Ä ha litt gjÊrbakst i fruseren.
De sĂ„ veldig gode ut, mĂ„ jeg prĂžve en dag đ
Arbeidsledighet: Tusen takk for fin kommentar :o)) De ble ogsÄ veldig gode!