🛫 Oslo – Haugesund – Oslo 🛬

Da har jeg hatt noen dagers pause fra bloggingen, siden jeg har vært bortreist i helgen. Det i seg selv er en sensasjon, for jeg pleier jo aldri å være borte mer enn en dagstur. Det har seg sånn at en M har flyttet til Haugesundsområdet, og for et par måneder siden bestemte bestis Anne, Terje og jeg at vi skulle dra ned å besøke ham.

Jeg hadde fått Annes niese Kine til å stikke innom kattene mine, for å mate og kose med dem mens jeg var borte. Hun har katter selv og er flink med dyr, så jentene var i de beste hender. Allikevel syntes jeg det var hardt å reise fra dem, for dette var første gangen siden de flyttet inn for 7 år siden. Ja da, jeg vet at det høres helt dust ut, men sånn er det.

Vi fløy ned til Haugesund på fredag ettermiddagen med et stappfult fly… Jeg har aldri vært glad i å fly, men denne gangen gruet jeg meg ikke i det hele tatt. Dessuten nok flyreisen bare 45 minutter, og det føltes nesten som om jeg akkurat hadde satt meg i setet å så var det allerede klar for landing.

M kom å hentet oss, og kjørte hjem til seg i Aksdal… Det var jo helt mørkt ute så det var ikke så enkelt å få noe inntrykk landskapet da. Chef M disket opp med en fantastisk god lasagne til middag.. Han laget alt fra bunnen av, og det var noe annet enn den jeg pleier å slenge sammen fra Toro. Resten av kvelden satt vi å koste oss i sofakroken og skravlet til langt ut i de små timer.

Neste morgen våknet vi til litt blandet vær ute. Først grått og overskyet så sprakk det opp å solen kom fram, men det var ikke spesielt varmt ute. Jeg hadde kjøpt meg en ny boblejakke et par dager innen vi dro, og jeg var glad jeg hadde valgt å ta den på meg i stedet for vindjakken min.

Jeg var litt blek om nebbet, trøtt og sliten da jeg sto opp på lørdags morgenen. Årsaken var at det ble veldig sent, litt mye vin og så sov jeg veldig dårlig. Det blir ofte sånn for meg, at jeg sover dårlig første natten i en ukjent seng. Det rettet seg litt etter noen varme kopper med kaffe, og en god frokost. Plan for dagen ble en tur inn til Haugesund for å kikke litt i butikker.


(Amanda og meg)

Sola var fortsatt opp og skinte uten at den varmet noe serlig da vi kom til Haugesund. Vi ruslet litt rundt, og første stopp ble Amanda statuen og festivalhuset. Deretter ruslet vi videre og kikket oss litt omkring, innen vi stakk inn for å ta oss litt å spise og en kopp kaffe. Veldig hyggelig kafé, som jeg selvfølgelig har glemt navnet på. Bestis Anne og jeg er noen ordentlig frysepinner så vi var stivfrosne da vi satte oss ned, men det var godt å varmt der så varmen kom fort inn i kroppen igjen.

Da vi hadde drukket kaffe og kom ut på gaten igjen, ville vi gå litt i gågaten. Det ble ikke så veldig mye gåing, for da kom regnet og det bare bøttet ned. Vi bestemte oss for å gå tilbake mot bilen igjen. På veg hjem dro vi innom Amanda-senteret for å handle inn litte granne. Jeg var veldig sliten da vi gikk inn på senteret, og hadde mest av alt lyst til å legge meg rett ned…, sånn går det når man sover for lite. 

Når vi kom hjem gikk Chef M i gang med å lage bursdagsmiddag, eget innlegg. Det hadde seg nemlig sånn at at M hadde bursdag for noen uker siden, og Terje på søndagen, sånn at det var bestemt at dagene skulle feires. Det ble en veldig hyggelig kveld med masse deilig mat, mmmmm :o)) Vi var ganske trøtte og slitne alle sammen, så vi kom oss i seng ganske tidlig.

På søndag våknet jeg utvilt, og i relativt god form… Vel skuldren og nakken min var ikke spesielt i god form, men etter en Ibux og en nydelig frokost roet smertene seg litt. Det ble bestemt at vi skulle ta en biltur for å se oss litt omkring. Været var ikke akkurat perfekt, men ingen grunn til å sitte inne for det.


(Åkrasanden)


(Åkrasanden)

Var veldig glad for den nye boblejakken der jeg gikk rundt å “fotet” havet og stranden. Havet er fasinerende, og jeg kunne se hvordan det slo over holmene lenger ut. Kameraet og mobilkamera mitt klarte ikke å zoome det inn, så det var ikke noe vits å forsøke å ta noe bilde av det. Vi ble ikke så lenge i Åkrasanden, bare lenge nok til å ta noen få bilder.


(Skudesneshavn)


(Skudesneshavn)

Neste stopp ble Skudesneshavn, hvor vi begynte å vandre bland den gamle bebyggelsen og de smale gatene. Det var oppholdsvær da vi begynte å gå, men det begynte ganske snart å regne ganske mye. Vi dukket da inn på “Verdens minste kafé”, for den het nemlig det, for å ta en varm kopp kaffe og en vaffel. Det var et lite sted med noen få bord, og jenta bak disken var søt og hyggelig, så det ble en trivelig opplevelse. Dessuten var det godt å komme inn i varmen å tine opp kroppen litt :o))

Etter besøket i Skudesneshavn, dro vi tilbake til Aksdal for å slappe av innen det var på tide å dra til flyplassen. Flyet vårt skulle gå 20:15, og vi liker alle tre å være ute i god tid så vi dro ut til flyplassen 18:45. Jeg må jo nesten flire litt, for jeg ble plukket ut for av narkotiske stoffer i bagasjen. Det måtte jo være meg som ble det, men det var jo ikke noe problem for noe sånt fantes ikke i min bagasje. Jeg har en tendens til å bli valgt ut til sånne tilfeldige sjekker, så overrasket ble jeg jo ikke!

Flyturen tok bare 40 minutter, men det ble litt forsinkelser pga av bemanningsproblemer på Gardermoen. Hvis jeg ikke tar feil, så landet vi sånn ca 21:30. Jeg var allikevel ikke hjemme før midnatt. Kine hadde vært snill å hente oss, men hun skulle opp grytidlig i dag så vi dro først hjem med henne. Så hjem til Anne for å hente bilen min, så hjem med Terje og så hjem til meg selv.

Jeg var spent på hvordan kattene ville reagere når jeg kom hjem, siden det var første gangen jeg hadde vært borte fra dem så lenge. Først satt de bare å stirret på meg inne i stua, men så kom Ronja bort for å hilse å få kos. Vinja derimot hadde ikke lyst til å komme, og satt bare å så på meg. Tilslutt måtte jeg gå bort til henne å stryke henne over pelsen, og godsnakke med henne. Da tinet hun opp litt etter litt, og da det var på tide å legge seg var hun ikke sen om å legge seg i armkroken min som hun pleier :o))

Det har vært en begivenhetsrik helg, så jeg var ganske trøtt og sliten da jeg kom hjem. Det tok ikke lang tid innen jeg var i drømmeland, zzzzz

#oslo #haugesund #aksdal #karmøy #åkrasanden #skudesneshavn #utpåturaldrisur #fly #helgetur #vennetur #hygge #kos #bursdagfeiring #blogg

12 kommentarer
  1. Høres ut til å ha vært en super helg for deg, fine bilder også.
   Skudesneshavn har jeg vært i med båt for noen somre siden. Nydelig der når det er sol og sommer. Håper du får anledning til å ta turen dit en an gang…
   Og, ja jeg skjønner veldig godt det med å dra bort fra katter….:)

  2. Så koselig å være på tur! men skjønner din bekymring for kattene..de var nok litt fornærmet tenker jeg…Men de har ikke vondt av det..Kjente igjen de strand bildene fra Tone på bloggen her..men du har kanskje ikke henne på listen din..Flott sted! Det ER slitsomt med slike helgturer..men gir jo mye til sinnet..så man får holde ut lite søvn og mye vin noen dager..Ha en flott ny uke!

  3. maiken: Jeg håper virkelig at jeg får sjangsen til å dra tilbake når det er varmere ute, for det er jo så vakkert der. Fine strender som det går ann å få seg et bad også :o)) Ja det var litt nervepirrende å reise fra kattene, men nå som jeg har gjort det skal jeg nok klare det igjen :o))

  4. fruensvilje: Vi hadde virkelig en flott helg, hyggelig selskap og nydelig mat. Det var veldig deilig å få sjangsen til å reise bort, og nå som jeg har reist fra pusene en gang skal jeg nok gjøre det igjen :o))

  5. dvergpinschere i mitt hjerte: Vinja var veldig fornærmet når jeg kom hjem, og tinet ikke opp med det første nei. Nå er alt tilbake til normalen igjen :o)) Jeg har ikke fortsatt å følge Tone på den nye platformen, men når hun bruker blogg.no så leser jeg alltid innleggene hennes :o)) Det er slitsom med helgeturer, men veldig hyggelig samtidig. Ha en fortsatt fin kveld :o))

  6. frodith: Vinja var veldig fornærmet en god stund, men nå har det rettet seg. Jeg storkoste meg virkelig denne helgen, og nå som jeg har reist fra jentene en gang blir det nok flere ganger :o))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg