🎶 Abba-show og middag 🍚

I dag er det hviledag her i heimen… Jeg føler meg sliten etter verdens hyggeligste kveld med middag på Beijing House etterfulgt av ABBA show på Edderkoppen. Årsaken til at jeg føler meg så sliten i kroppen, mest bena, var for at jeg gikk med litt heler, noe jeg ellers aldri gjør.

På formiddagen var jeg hos Rita, frisørdamen min, og fikk klippet håret og gjort noe med etterveksten.

Da jeg kom fra frisørdamen hadde jeg enda ikke bestemt meg, for hva jeg skulle ha på meg. Skulle det bli den brune rutete kjolen m/matchende jakke, eller den sorte og grå med sort jakke til. Siden det var litt kjølig ute bestemte jeg meg for den siste, siden den kjolen var litt varmere. Det jeg angret endel på da jeg gikk ned mot t-banen, var at jeg ikke hadde valgt en tynnere ytterjakke. Jeg tenkte at jeg kom til å bli kald, og valgte en tjukk vinterjakke. Den ble etterhvert altfor varm og tung. 

Jeg hadde avtalt med bestis Anne at vi skulle møtes utenfor nedre inngang til Gunerius. Sammen gikk vi opp i blomsterbutikken og kjøpte med oss en bukett med nydelig roser til Terje. Det var første gangen vi besøkte han hjemme, og da skal man ikke komme tomhendt. Jeg hadde bestilt bord hos Beijing House til 16:30, og vi hadde derfor tid til å sitte en stund å kose oss å ta en drink før vi måtte gå. For å komme i stemning til forestillingen strømmet det ABBA musikk fra musikkanlegget, og det var ikke feil.

Det var første gangen jeg var på Beijing House, og jeg var veldig spent på hvordan det skulle være der. Stedet var koselig innredet, hyggelig og service innstilt personale og ikke minst utrolig god mat. Alt dette sammen med gode venner gjorde at besøket ble en flott opplevelse. Den gode maten frister i alle fall til et nytt besøk senere en gang. 

Til forrett valgte alle sammen vårruller, mmmmmmmmmmm, så godt det var :o))

Gutta valgte øl til maten, mens Anne og jeg valgte en flaske rødvin til maten. Den var så god at vi tok en flaske til, hihihi!!

Som hovedrett valgte jeg “Den muntre familie”, som var en blandingsrett med strimlet biff, svinefilé og kylling med grønnsaker og kjøkkensjefens spesialsaus. Hva denne sausen besto av vet jeg ikke, men det var supergod. Til dessert valgte jeg varm eplekake med is og krem til. Det som er så fint med å spise Asiatisk mat, utenom at det er veldig godt, er at rettene ikke er så store, og da blir man heller ikke overstadig mett :o))

Eddenkoppen ligger bare noen få minutter unna Beijing House, så vi hadde ikke langt å gå 🐾🐾🐾

ABBA-showet var bare helt fantastisk, og vi sang å var totalt med fra første til siste låt. Det er en god stund siden jeg har spilt noe ABBA selv, og jeg hadde glemt mye av teksten på enkelte låter. Det var på de som kanskje ikke blir spilt så ofte på radioen. Alle artistene har utrolig gode stemmer, og alle hadde sine solonumre som var fantastiske. Den som fikk nakkehårene mine til å dirre var Espen Grjotheim’s solo med en låt fra Chess. Der var han i en klasse for seg selv. Når siste låt var ferdig, og vi hadde jublet og klappet artistene av scenen var jeg selv hes og sår i armene, men veldig fornøyd :o))


(Foto: Terje A)

Etter at showet var ferdig ruslet vi hjem til Casa Terje for et lite afterparty, med mer herlig ABBA musikk og koselig samvær. Bestis Anne og jeg tok avskjed 23:30 ish for å slippe å stresse for å rekke buss og t-bane hjem. Oslo sentrum kokte av liv, og det yret av mennesker utenfor og inne på utestendene, samtidig som en god del var på veg hjem som vi var. Jeg fikk en bane som gikk kl 00:00, og var hjemme i heimen kl 00:30. Det var akkurat passe tidspunkt å komme hjem. Ettersom jeg aldri går i sko/støvler med hel så fikk jeg ekstremt vondt i knærne og muskelaturen, noe jeg merker godt i dag også. Tror at jeg skal få tak i et par nye støvler, som passer bedre slik kroppen min er nå :o))

Jeg kan varmt anbefale ABBA forestillingen, både for de som hørte på dem da de var aktive og til de som er yngre. Fantastiske artister med gode stemmer, litt smalltalk mellom noen av låtene fylt med litt humor, og låtene ja de er det vel egentlig ikke noe å si noe om, annet enn at de er RÅBRA :o))

#vennekveld #påbyen #middag #beijinghouse #rødvin #abba #show #musikk #fantastisk #afterpary #lørdag #blogg

12 kommentarer
  1. Det hørtes så trivelig ut, en helt fantastisk kveld! Herlig med uteliv med god kinesisk mat og et musikkshow, helt etter min smak også. ABBA da, de går aldri av moten, de har laget mye fantastisk bra musikk. Jeg digger de 🙂 En må bare spandere på seg høye hæler en gang i mellom, selv om føttene i ettertid blir ømme. Det fortjener en slik kveld, he-he 😉

  2. Det hørtes ut som en veldig bra kveld! Jeg foretrekker også asiatisk mat når jeg skal spise ute, – masse godt å velge blant. ABBA har så fengende musikk og jeg så filmen “Mamma Mia” i Oslo en gang, som er noe av det beste jeg har sett på kino. Godt det er fridag så du kan få hvilt bena litt og håper de er bedre til imorgen.

  3. toveview: Hihihi, du har selvfølelig rett når det gjelder fottøyet, men disse støvelene min er gamle og passformen ikke så god lenger. Får jeg tak i noen som foten passer bedre i, så får jeg ok ikke sååååå vondt i muskelaturen :o))

   ABBA’s musikk går aldri av moten nei, musikken står seg den dag i dag. Den er fengende og man bare må synge med, selv om man ikke kan teksten så godt :o)) Jeg har blitt mer og mer glad i asiatisk mat, både på grunn av smaken og størrelsen på rettene :o))

  4. Hanne Beate: Jeg var veldig skeptisk til alt som ikke var “norsk” mat før, men har blitt mer og mer glad i det ettersom jeg har vært ute og spist mer. Asiatisk mat står øverst på listen, og får jeg velge, er det det jeg går for :o)) Jeg fikk veldig lyst til å se på Mamma mia etter at forestillingen var ferdig, og hadde jeg dratt rett hjem til meg selv ville jeg nok ha funnet den fram tenker jeg.

   Ute er det sånt daffevær, så jeg har ikke dårlig samvittighet for å sitte foran vifteovnen med bena høyt i dag. Muskler og sener i bena er nok bedre til i morgen, men jeg tror ikke knærne mine vil være det… Jeg har artrose i begge to, og da trenger de litt flere dager på å roe seg igjen. Det blir nok bil for bane i morgen tenker jeg :o))

  5. Fin du var :)) Bra det ble en hyggelig kveld til tross for vonde ben..Ser jo på bildene her at det var mye kos :)) Liker veldig godt Abba låter :)) Ha en trivelig søndagskveld <3

  6. Så koselig! En hel aften på byen..Herlig..kjærsten til sønnen og moren var der i går..og skrøt de også..Jeg gikk glipp av konserten til DDE i går…men sånn er livet..Ha en god kveld!

  7. annebe: Tusen takk <3 Vi koste oss hele veien, både under middagen og showet. Man kan ikke gå feil med ABBA, etter min mening :o)) Hihihi, jeg er fortsatt litt hes og sår i halsen etter all sang!! Ha en fortsatt fin søndag du også :o))

  8. dvergpinschere i mitt hjerte: Det er ikke ofte jeg er ute på byen, så det var hyggelig med en helkveld i går. Herlig mat og så flott forestilling… ABBA går liksom ikke helt av moten, fortsatt fengende musikk som man bare må synge og danse til :o))

   Synd du ikke fikk sett DDE, men anledning byr seg sikkert en anne gang. Ha en fortsatt fin kveld du også :o))

  9. frodith: Tusen takk Frodith <3 Det er ikke så ofte jeg er ute lenger, og da er det veldig hyggelig når jeg først gjør det at det blir vellykket. Jeg går aldri rundt i de gatene hvor Beijing House ligger, så jeg ante ikke at restauranten lå der en gang. Den maten, kan ikke noe annet enn å skryte av den :o))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg