🎅 Ikke årets, men gode allikevel 🕯

Hvert eneste år så lenge jeg kan huske, har jeg stått dagen eller dagene før Lucia å bakt lussekatter/boller så melet har føyka rundt meg. Ikke dette året her nei… For når jeg dukket inn i fryseren tidligere i høst, for å sjekke status på hvor mange boller jeg hadde, ja da fant jeg også to poser med lussekatter.

Jeg tenkte at de pleier å være like gode, selv et år etter, så jeg gidder ikke å lage noen i år.

De var kanskje ikke så glatte på toppen, men smaken var det ingenting i veien med. Samtidig som de var like myke og fine som om de skulle være nybakte. Jeg tok ikke opp mer enn det jeg viste jeg kom til å spise opp, så slipper de å ligge å bli tørre på benken.

Oppskriften jeg har brukt fant jeg på en svensk side, og heter Anna’s lussebullar. Jeg bruker den når jeg baker boller også, men da uten safran selvsagt. Du kan hente oppskriften i et tidligere innlegg HER.  I oppskriften er det henvist til Kesella, og her i Norge blir det Kesam.

Jeg pleier jo å stå opp grytidlig på Lucia-dagen for å se på feiringen på SVT, men i år orket jeg ikke det. I stedet ble det lussebullar og kaffe mens jeg så på favorittprogrammet mitt nå i desember, Jul med Ernst 🕯🎅🤶

Koste du deg med lussekatter/boller i går?


#lucia #feiring #jul #førjul #lussekatter #lusseboller #mat #bake #blogg

10 kommentarer
      1. De er og var veldig gode. Jeg har forsøkt flere oppskrifter uten å bli helt fornøyd, men denne som jeg har brukt de siste 2 -3 årene er fantastisk god. Som sagt bruker jeg den også da jeg baker boller, bare kutter ut safranen, mmmm 😋

    1. Ingen lussekatter på meg i år. Ellers har jeg de ti siste årene vært med i barnehagen, men i år ble det ikke noe .. Kan aldri huske jeg har bakt lussekatter selv, og det er litt rart. For jeg var en racer på gjærbakst tidligere.

      1. Jeg kan ikke helt tenke meg Lucia uten lussekatter… Akkurat i Ã¥r var jeg veldig glad for at jeg laget alt for mange i fjor, sÃ¥nn at jeg slapp Ã¥ lage dem. Det er likesom letter med boller, for de er bare Ã¥ lage ball Ã¥ sÃ¥ er de ferdig. Lusskattene, skal vris og snurres og sÃ¥ er det pÃ¥ med rosin. Godt er det nÃ¥ i alle fall Ã¥ spise, hihi!

      1. Akkurat i år syntes jeg det var godt å ha noen lussekatter igjen, for det er en liten jobb å lage dem. Pappas familie kommer jo fra Sverige, og vi har en del juletradisjoner her i huset som kommer derfra.

    2. ja det er godt med en fryser,men innimellom må en spise ut litt før en putter i nytt,tenker disse var gode ja.Lussekatter har jeg ikke tradisjon for,så dem har jeg aldrig laget,boller har eg men var ikke hjemme i går ,var bedt bort på middag hos datteren var,yngste av dem :=)
      Har vist ikke fått med meg alle dine innlegg,ikke alt er så bra hos meg ,så blir litt på og av her på bloggen ,kommer nok sterkere tilbake senere :=)

      1. Gjærbakst generelt sett er alltid greit å ha i fryseren. De aller fleste syntes det er godt med det. Pappas slekt kommer fra Sverige, så mye av mine juletradisjoner er hentet derfra, også lussekattene. Jeg har ikke vært innom bloggen på noen dager jeg heller, men uansett hvilken årsak man har for å være borte, så kommer vi alltid tilbake igjen ;o)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg