Hvert eneste Är sÄ lenge jeg kan huske, har jeg stÄtt dagen eller dagene fÞr Lucia Ä bakt lussekatter/boller sÄ melet har fÞyka rundt meg. Ikke dette Äret her nei⊠For nÄr jeg dukket inn i fryseren tidligere i hÞst, for Ä sjekke status pÄ hvor mange boller jeg hadde, ja da fant jeg ogsÄ to poser med lussekatter.
Jeg tenkte at de pleier Ä vÊre like gode, selv et Är etter, sÄ jeg gidder ikke Ä lage noen i Är.
De var kanskje ikke sÄ glatte pÄ toppen, men smaken var det ingenting i veien med. Samtidig som de var like myke og fine som om de skulle vÊre nybakte. Jeg tok ikke opp mer enn det jeg viste jeg kom til Ä spise opp, sÄ slipper de Ä ligge Ä bli tÞrre pÄ benken.
Oppskriften jeg har brukt fant jeg pĂ„ en svensk side, og heter Annaâs lussebullar. Jeg bruker den nĂ„r jeg baker boller ogsĂ„, men da uten safran selvsagt. Du kan hente oppskriften i et tidligere innlegg HER. I oppskriften er det henvist til Kesella, og her i Norge blir det Kesam.
Jeg pleier jo Ă„ stĂ„ opp grytidlig pĂ„ Lucia-dagen for Ă„ se pĂ„ feiringen pĂ„ SVT, men i Ă„r orket jeg ikke det. I stedet ble det lussebullar og kaffe mens jeg sĂ„ pĂ„ favorittprogrammet mitt nĂ„ i desember, Jul med Ernst đŻđ đ€¶
Koste du deg med lussekatter/boller i gÄr?
#lucia #feiring #jul #fĂžrjul #lussekatter #lusseboller #mat #bake #blogg
sĂ„ deilig da đ
Ja disse er veldig gode đ
Oj, de sĂ„ fantastisk gode ut, fryseren er kjekk Ă„ ha đ jeg baker ikke disse. PrĂžvd en gang for hundre Ă„r siden. Men liker Ă„ spise de da…
De er og var veldig gode. Jeg har forsĂžkt flere oppskrifter uten Ă„ bli helt fornĂžyd, men denne som jeg har brukt de siste 2 -3 Ă„rene er fantastisk god. Som sagt bruker jeg den ogsĂ„ da jeg baker boller, bare kutter ut safranen, mmmm đ
Ingen lussekatter pÄ meg i Är. Ellers har jeg de ti siste Ärene vÊrt med i barnehagen, men i Är ble det ikke noe .. Kan aldri huske jeg har bakt lussekatter selv, og det er litt rart. For jeg var en racer pÄ gjÊrbakst tidligere.
Jeg kan ikke helt tenke meg Lucia uten lussekatter… Akkurat i Ă„r var jeg veldig glad for at jeg laget alt for mange i fjor, sĂ„nn at jeg slapp Ă„ lage dem. Det er likesom letter med boller, for de er bare Ă„ lage ball Ă„ sĂ„ er de ferdig. Lusskattene, skal vris og snurres og sĂ„ er det pĂ„ med rosin. Godt er det nĂ„ i alle fall Ă„ spise, hihi!
SĂ„ kjekt Ă„ ha i fryseren..nei..ingen lussekatter her…og er ingen stor tradisjon hos oss….
Akkurat i Ă„r syntes jeg det var godt Ă„ ha noen lussekatter igjen, for det er en liten jobb Ă„ lage dem. Pappas familie kommer jo fra Sverige, og vi har en del juletradisjoner her i huset som kommer derfra.
ja det er godt med en fryser,men innimellom mÄ en spise ut litt fÞr en putter i nytt,tenker disse var gode ja.Lussekatter har jeg ikke tradisjon for,sÄ dem har jeg aldrig laget,boller har eg men var ikke hjemme i gÄr ,var bedt bort pÄ middag hos datteren var,yngste av dem :=)
Har vist ikke fÄtt med meg alle dine innlegg,ikke alt er sÄ bra hos meg ,sÄ blir litt pÄ og av her pÄ bloggen ,kommer nok sterkere tilbake senere :=)
GjÊrbakst generelt sett er alltid greit Ä ha i fryseren. De aller fleste syntes det er godt med det. Pappas slekt kommer fra Sverige, sÄ mye av mine juletradisjoner er hentet derfra, ogsÄ lussekattene. Jeg har ikke vÊrt innom bloggen pÄ noen dager jeg heller, men uansett hvilken Ärsak man har for Ä vÊre borte, sÄ kommer vi alltid tilbake igjen ;o)