Hva f%$# er poenget med dette

Grrrrr!

Ja hva faen er egentlig poenget, se der banna jeg også. Følte egentlig at det passet akkurat nå, og hvorfor det spør du kanskje? Jo det kan du lese mer om, hvis du scroller litt nedover….

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Jeg fortalte jo tidligere at jeg hadde kjøpte meg 3 nye mini-planter, som den ene katten min forsøkte å spise opp. Jeg kjøpte samtidig leirpotter som jeg egentlig skulle ha pottet de om i går. Så hadde jeg glemt å legge dem i vann først, så da ble det i dag i stedet.

På formiddagen i dag gikk jeg i gang, og fikk alle tre i jord ganske raskt. Så googlet jeg den ene planten for å lese meg opp på stell av den, og der sto det med fete typer… SJEKK OM DET LILLE PLASTBEGERET RUNDT RØTTENE ER FJERNET FØR DU POTTER OM. Hadde jeg gjort det, å nei da. Den ene planten hadde ikke noe beger, men de to andre hadde og det var et ordentlig slit å få dem av.

Hvorfor i all verden skal de sette disse plastbegrene rundt røttene på småplantene? Er man ikke klar over at de er der, så ender man opp med at plantene dør etter hvert. Noe som har skjedd meg noen ganger, uten at jeg har visst hvorfor.

Så et varsko fra meg, sjekk om det sitter fast et sånt lite beger rundt røttene når du kjøper småplanter. Få det i så fall fjernet med en gang hvis du vil ha en sunn og frisk plante.

 

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Fra venstre til høyre, Cordyline Fruticosa, Coffea og Polyscias Balfouriana.

Nå er de satt ned i pottene sine igjen, og står fint i vindusposten. Der kan de stå over vinteren, men når våren og sommeren kommer må jeg nok flytte dem. Ingen av dem liker sterk sol og varme, da blir bladene brune og tørker inn.

Photo taken with Focos
Photo taken with Focos
Photo taken with Focos
Photo taken with Focos

Når vi nå er inne på natur, så kommer det en liten oppdatering om Avokadotrærne mine. Begge to ser ut til å trives og vokser stadig. De sto på kjøkkenbenken inntil de ble for store, og så flyttet jeg de til kjøkkenbordet. Nå har de kommet i vinduet inne på kontoret, og forhåpentlig kommer de til å trives der 🥰

#natur #planter #grønneplanter #forbanna

 

2 kommentarer
      1. Bare hyggelig 🥰 Jeg oppdaget disse plastbegrene ved en tilfeldighet for noen år siden, da jeg skulle potte om noen andre mini-planter. Veldig greit å sjekke med en gang man kjøper og fjerner. For når planten har vokst litt, er det nesten umulig å få av.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg