I dag hentet jeg fram husmorgenet mitt for noen timer, og satte i gang med å lage en bolledeig. Nå er det jo en gang sånn at når jeg skal gjøre noe, så går det jo aldri helt etter planen. Heller ikke denne gangen. Jeg trodde at jeg hadde det jeg skulle bruke, men det hadde jeg ikke vettu…
Enden på visa var at jeg ikke kunne bruke den faste oppskriften min, og med godt mot googlet jeg i vei å fant en oppskrift jeg kunne benytte meg av. Allikevel holdt det “nesten” på å gå galt igjen, for smøret jeg hadde i kjøleskapet hadde egentlig gått ut på dato i juli måned. Det så greit ut, så jeg tok sjansen å det fungerte bra. Så plutselig oppdaget jeg at jeg omtrent ikke hadde sukker igjen, men det holdt akkurat på siste kornet. Er det lov å være så heldig da?
Når jeg prøver en ny oppskrift for første gang, er det ikke alltid at resultatet blir så bra… Denne gangen endte jeg opp med en deig som var veldig samarbeidsvillig. Den slapp bollen i kjøkkenmaskinen, og var lett å jobbe med. Den hevet seg fint både i bollen og etter at jeg hadde trillet ut bollene. Kan nok tenkes at jeg bruker denne oppskriften flere ganger :o))
Det ferdige produktet… De er kanskje ikke helt strømlinjeformede alle sammen, men jeg er fornøyd jeg. Trodde først at jeg hadde latt de stå for lenge i ovnen, slik at de kom til å bli tørre. Ikke i det hele tatt, de var akkurat slik som jeg ønsket at de skulle være. I oppskriften står det at man også skal ha i rosiner, men det droppet jeg.
Jeg fant oppskriften hos Matprat HER:
6 dl melk, 150 g smør, 1 pk fersk gjær, 11⁄2 dl sukker, 2 ts malt kardemomme, 1 kg hvetemel, 4 dl rosiner og 1 stk sammenvispet egg til pensling.
Sånn gjør du:
Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen.
Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.
Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).
Del deigen i 24 like store deler. Ha i rosiner og trill runde boller.
Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og sett dem til heving (20-30 minutter).
Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 6?10 minutter. Avkjøl bollene på rist.
#bake #bakedag #husmorgenet #boller #hveteboller #glemme #mangle #oppskrift #mat #høst #september #søndag #blogg
Det er så gøy å bake! Elsker det selv. Ser jo veldig gode ut 😀
Victoria Larsen: De ble mye bedre enn jeg hadde trodd de skulle bli ;o))
dette så jo virkelig godt ut 🙂 gjærbakst og meg er ikke så gode venner 😉
Nammmmmm du vet avtalen vår 😉
Nammm..så herlig! Ser så godt ut!
Så flotte boller! Jeg bruker omtrent samme oppskrift, men har også et egg i deigen. Gjærbakst er så fint å fryse med og ta opp når det kommer noen innom. Jeg pleier ofte å lage kanelsnurrer av deigen, men det er godt med boller også. :o)
Så gode de så ut! 🙂 Så flink du er! 🙂 Boller er så godt! 🙂
hverdagslivetivollen: Om jeg skal si det selv, så ble de veldig gode ;o)) Jeg er ikke så flink på kjøkkenet, men gjærbaksten er vel det jeg fixer greit.
Tone V. Vinningland: Jepp, har ikke glemt den nei ;o))
dvergpinschere i mitt hjerte: De var supergode ;o)) Greit å ha litt forskjellige oppskrifter å bruke av.
Hanne Beate: Tusen takk :o)) Gjærbakst er alltid godt å ha i fryseren ja, for de fleste spiser jo det. Jeg prøvde sånn ferdig kanelsnurr blanding en gang, men det var noe ordentlig klin… Har du prøvd det noen gang?
elisebr: Tusen takk, så hyggelig sagt :o)) Alltid greit å ha litt gjærbakst i fruseren.
De så veldig gode ut, må jeg prøve en dag 🙂
Arbeidsledighet: Tusen takk for fin kommentar :o)) De ble også veldig gode!